Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Ariana FC 22 20 1 1 61
2 IFK Klagshamn 22 15 2 5 47
3 Vellinge FF 22 14 3 5 45
4 Skegrie BK 22 12 4 6 40
5 Klagstorps IF 22 11 1 10 34
6 Skurups AIF 22 10 3 9 33
7 AIF Barrikaden 22 10 2 10 32
8 BK Skansen 22 9 3 10 30
9 Skabersjö IF 22 7 7 8 28
10 Oxie SK 22 4 1 17 13
11 Hyllie IK 22 4 0 18 12
12 Arlövs BI 22 1 3 18 6

Match

Skegrie BK

4 - 2
Snarringe IP
25 augusti 2019
14:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Skegrie BK - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Viktor T, Pontus, Mattias A – Alex, Jonas, David K, Oskar – Henke – Bashir, Simon A

Avbytare var:
David H som efter halvtidsvilan tog hand om vänsterbackplatsen, medan Mattias tog över mittbacksplatsen, Pontus blev vänster yttermittfältare och Oskar blev utbytt.

Siseko som i den 55:e min kom in som yttermittfältare till höger, men senare bytte kant ned Pontus, när Viktor T kände av sin vittomtalade kramp (?) från sin barndom i föreningen men som inte märkts av på länge (kanske för att han varit långtidsskadad och nästan inte spelat alls för att nu fått köra lite väl tätt när han kom tillbaka) och fick utgå medan Alex tog steget ner som högerback.

samt Martin och Shershah som i 64:e min gick in på David K:s och Henkes position.

Vi spelade alltså med ett lite annorlunda spelsystem idag. Ska man klä det i siffror blir det närmast 3-4-1-2. Offensivt funkade det väldigt bra i så måtto att vår speluppbyggnad var mycket bra, när vi ofta lyckades ta oss mycket långt in på motståndarnas planhalva med bollen under kontroll och flera spelalternativ, allra mest på högerkanten, men när vi skulle slå den avgörande passningen, det avgörande inlägget hamnade bollen nästan alltid hos en Skegriespelare som i stort sett aldrig försökte spela sig ur situationen utan konsekvent rensade undan så långt det gick med ett tillslag. Defensivt fungerade vår taktik sämre. Både i backlinjen och på mittfältet hade folk svårt att hitta sina roller.

Precis i början var Skegrie det spelförande laget och hade ett par skapliga om än inte riktigt heta chanser. Efter cirka 10 minuter jämnade spelet ut sig och det första riktigt fina läget skaffade sig Bashir när han efter att ha tagit sig förbi 3-4 motspelare vände sig till ett fritt skottläge en bra bit inne i straffområdet men dessvärre sköt strax utanför.
I den 20:e min drog en av våra spelare väldigt onödigt ner en av deras trots att risken för baklängesmål inte alls kändes överhängande. Den straff som följde slogs in utan pardon.

Precis efter den vattenpaus, som på grund av hettan förekom även i andra halvlek, fick vi till ett bra tryck med hela fyra hörnor på rad. Den fjärde ledde efter lite flipperspel till att en utespelare måste rädda bollen på mållinjen.

I den 35:e min ökade Skegrie på till 2-0. En av deras snabba offensiva spelare fick fri väg mot Filip på vänsterkanten men stördes så pass av tillskyndande Barrikadenspelare att han fick ett visserligen mycket bra läge att göra mål men ändå ur en lite dålig vinkel. Avslutet hade enligt Pontus själv gått utanför om inte han fått den på sig och styrt den i eget mål. Nu hade vi tagit över det mesta av bollinnehavet, medan det kändes som att Skegriespelarna började krokna lite orkesmässigt, och vi hade också en eller annan skaplig målchans. Därför kändes det extra jobbigt när de på övertid sekunderna innan domare blåste av gjorde 3-0 på nick på en hörna.

Uppförsbacken kändes naturligtvis tung när spelet sattes igång efter pausvilan och Skegrie verkade nu tycka att deras motsvarande nerförsbacke gjorde att de nu kunde kosta på sig ett betydligt mer konstruktivt spel med mycket färre rensningar och många bra anfallskombinationer och var i början av andra halvlek helt enkelt det bättre laget. Att de nu verkade uppleva segern som säkrad och vågade flytta upp fler spelare, samtidigt som vi naturligtvis också satsade framåt i förhoppning om att nå fatt trots det trista utgångsläget, innebar att spelet böljade lite mer fram och tillbaka med mycket målchanser åt båda håll.

Själva hade vi två täta sådana efter 5-6 min. Den första kom i form av att Henke tog sig förbi ett antal motståndare men vid avslutet kom lite för nära målvakten som visserligen lämnade retur men en retur som Bashir kom några millisekunder för sent till innan den på nytt befann sig i målvaktens grepp. Den andra i form av ett pressat långskott mot krysset från Jonas där deras duktiga målvakt gjorde en jätteräddning och kunde få ut den till en resultatlös hörna.

Därefter hade Skegrie bara några minuter senare två-tre jättelägen men där mycket fina insatser från Filips sida gjorde att vi undvek ytterligare baklängesmål. Därefter var det lite mer stiltje på målchansfronten men det var Skegrie som var det bättre laget.

Precis när vi började ta oss in i matchen igen gjorde de istället 4-0 i den 73:e min efter en dubbelchans. Efter en skaplig chans för dem att ytterligare förnedra oss genom ett 5-0-mål i den 86:e min blev det istället vi som kunde snygga till siffrorna inte bara en utan två gånger. I den 88:e min lurade Siseko, efter pass från Bashir, målvakten genom ett skott ”i fel hörn” nere vid stolpen så att han inte gjorde minsta rörelse för att nå den. På övertid gjorde sedan Simon A sedan han fått (erövrat?) bollen från en motståndare.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 8-8 Avslut på mål: 7-10 Avslut utanför: 6-4
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Siseko Matshoba 1 1 0 0 0 0
David Karlsson 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Pontus Rudenius 1 0 0 1 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Filip Sjöberg 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 11 maj 2019, 13:00 AIF Barrikaden - Skegrie BK 1 - 2